extra speciale editie
nieuw!!
nu nog dikkerder
23-6-2018 | 19:32 | jaargang 2 | editie 173 | verkoopprijs fl 1,60 | oplage 26845 stuks | redactie@kabouterkrant.nl
voorpagina
Kabouter 00055
Kabouter van de dag

Kabouter 00055
Kabouter 00042
Kabouter van de dag

Kabouter 00042
Kabouter 00085
Kabouter van de dag

Kabouter 00085
Kabouter 00044
Kabouter van de dag

Kabouter 00044

Abonnee worden?

Elke dag vers het laatste nieuws? Iedere morgen als allereerste de nieuwste berichten? Steeds maar weer geheel en volledig en ook nofg eens compleet geinformeerd?

De redactie van de kabouterkrant raadt u dit af. Wilt u toch abonnee worden, vul dan de bon in op de achterzijde van deze pagina en stuur deze in een gesloten enveloppe op naar de redactie. Onvoldoende gefrankeerde aanmeldingen worden niet in behandeling genomen.

Kaboutertaal

Wie zei ook al weer dat alcohol slecht is voor je geheugen?

Kabouterbeweging

Zijn de vermeende banden met de bekende vroegere kraakbeweging uit de lucht gegrepen?

De kabouterkrant zou banden hebben met de eind jaren 60 opererende kabouterpartij. Een aantal zeer betrokken lezers heeft wel ooit het idee geopperd om een politieke partij op te richten, die zich vooral voor de kleine medemens in zou zetten, maar door de tegenvallende belangstelling binnen de doelgroep is dit idee direct van tafel geveegd. "Zonder stemmetjes geen partij?", aldus Roel van D. "
De huidige kabouterkrant heeft geen banden met deze beweging.", vervolgt deze meneer, die om begrijpelijke redenen verder anoniem wil blijven, zijn verhaal." Wel wordt er nog naar een manier gezocht om een geschikt pand in te lijven.

Cultuur

Terry Goodkind - De bloed-broederschap

Terry Goodkind
De bloed-broederschap

Kabouter van de dag

Kabouter 00035

Kabouter 00035

Ieder dag wordt er wel ergens een kabouter gespot, dus ook vandaag. Kent of herkent u deze kabouter of bent u misschien wel de eigenaar, laat dit dan even weten. U maakt kans op een levensgrote poster van de bewuste kabouter. Reacties sturen naar de redactie ovv 'Kabouter van de dag'. Vergeet niet het kabouternummer te vermelden.

Kost dat?

Barcode

De tijd verzet zich

De tijd verzet zich

Voorjaar vooruit, in de winter weg.

Amsterdam
- Afgelopen weekend is voor het laatst dit jaar getracht de tijd te verzetten. Eigenlijk had dit een aantal weken geleden al plaats moeten vinden, maar door niet nader te noemen omstandigheden is dit evenement uitgesteld naar de nacht van zaterdag 8 november op zondag 9 november. Waarom deze nachten op elkaar geplaatst zijn, is overigens nog niet helemaal helder. De poging werd gestart rond drie uur en gestaakt om exact twee uur deze nacht. Miljoenen mensen hebben meegeholpen van deze poging een succesvolle te maken en we mogen dan ook spreken van een record, een onofficieel record, welteverstaan, want van officiële melding in het Guinness Book of Records bleek op dit late tijdstip niet meer mogelijk. Een kleine groep demonstranten heeft actie gevoerd tegen het terugzetten van de tijd. Men is van mening dat de redenen voor het aanpassen van de tijd heden ten dage niet meer geldig zijn. “We leven vandaag in een 25 uurs-economie”, aldus één van de demonstranten. Om de onvrede te tonen hebben de aanwezige demonstranten gezamenlijk de horloges een uurtje stil gezet. Wij van de kabouterkrant hebben van al deze ophef niet veel meegekregen, en kunnen melden dat we lekker hebben geslapen.

De pannetjes worden nat

De pannetjes worden nat

Hilvarenbeek
- Heel lang gelden leefde in een klein huisje aan de rand van een pittoresk dorpje een klein mannetje. Het mannetje was oorspronkelijk afkomstig uit het verre Estland en door zijn vader en moeder achter gelaten in het zojuist genoemde dorpje. Omdat dit mannetje niet veel te eten had, werd door hem voedsel en andere kostbaarheden gezocht in de woningen van de inwoners van Hilvarenbeek. Dit tot volle ontevredenheid van de Hilvarenbeekers en mede hierdoor, en het feit dat hij achterna gezeten werd, werd het mannetje gedwongen tot het beklimmen van één van de daken in het dorp. Maar het mannetje was slim. Om de weg terug te kunnen vinden wierp hij dakpannen aan gruzelementen op de afgelegde route. Deze truuk had hij overigens niet zelf bedacht, bekende hij later. Na de laatste dakpan werd het mannetje na zeventien uur door de lokale politie van het dak gehaald. De inwoners van Hilvarenbeek leefden vermoedelijk nog lang en gelukkig.

Koude oorlog

Koude oorlog

Cateret County
- Charleigh Matice uit het pitoreske plaatsje in Cateret County ergens in het grote Amerika, kreeg de schrik van haar leven toen bleek dat er een hakenkruis afgebeeld was op de zojuist bestelde McChicken. Ze had zich net zo verheugd op dit McDonald’s momentje, ze was al jaren niet meer uit eten geweest. Ze ontdekte het symbool toen juist toen ze besloten had de delicatesse te voorzien van een extra kloddertje mayonaise. De vrouw voelde zich beledigd omdat haar overgrootvader had gevochten in de Tweede Wereldoorlog en uitgaande van het feit dat deze kip ook deelgenomen had aan deze oorlog, McDonald’s haar klanten ernstig misleidt met de slogan dat enkel verse producten op de broodjes gebruikt worden. Medewerkers van boden haar een nieuwe burger aan, maar omdat deze voorzien was van hiërogliefen, mocht ook hier aan de versheid getwijfeld worden. “Ik wil mijn geld terug”, aldus een hevig teleurgestelde Matice. McDonalds heeft haar excuses, het betaalde bedrag en drie extra zilverstukken aangeboden.

Hier had uw advertentie kunnen staan.

Comic of nie

Comic of nie

Op de redactie
- Waarom weet niemand, waarom niet ook niet, maar wij van de kabouterkrant hebben besloten om weer een aantal edities van de krant te maken. De kabouterkrant, welteverstaan. Wij van de kabouterkrant hebben nu een aantal jaren op onze lauweren gerust en menen klaar te zijn voor een nieuwe stap in ons bestaan. Nou ja, een nieuwe? We zijn vele malen opnieuw begonnen, waarvan de meeste aan u als lezer voorbij zijn gegaan, maar vanwege de duur van het dutje, noemen we het nieuw. Wat gaat er veranderen dan? Bijna niks. Vanwege kosten en het feit dat alle papieren media over lijkt te stappen, is ook de kabouterkrant vanaf heden enkel verkrijgbaar op tabloid formaat. Door deze wijziging is de kabouterkrant helaas wel flink dunner geworden, maar we garanderen dat de inhoud geen enkele verbetering zal gaan bevatten. U wordt er geen haar beter van. Wij wensen ons van de kabouterkrant veel succes en u als lezer zeker ook.

Faillissement

Faillissement

Amersfoort
- Touroperator de Bonnefooi is failliet, waardoor 22,5 procent van de vakantiegangers, mogelijk niet op reis kunnen. Het reisbureau meldt met grote spijt de geboekte reizen niet meer te kunnen uitvoeren. Vorig jaar reisden nog 19 procent op de Bonnefooi. De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) laat weten dat consumenten die onder de garantieregeling op de Bonnefooi hebben geboekt worden geïnformeerd of hun reis doorgaat en of het vooruitbetaalde reisgeld door de stichting wordt terugbetaald. De SGR draagt ook zorg voor de mensen die nu in ergens op de de Bonnefooi verblijven. Klanten worden dringend verzocht geen vooruitbetalingen meer aan op Bonnefooi te doen, ook niet als een curator dit vraagt. Betalingen na donderdag worden door SGR niet gegarandeerd. Er wordt overigens gekeken naar een doorstart op de Bonnefooi. Hierover wordt voor de herfstvakantie meer duidelijkheid verwacht.

Zinloosgeweld 02

Het weer

Mocht u naar buiten willen gaan, ziet u het weer. Zo ook hier. Overigens is het weer ook weer te aanschouwen door het vensterglas, mits juist gereinigd en met een beetje vrij uitzicht. U hoeft er niet uit.

Ingezendt brief

Ingezendt brief Hoi,

Misschien wordt u verrast op mijn brief? En waar kan ik uw e-mail? Onlangs was ik op dating site. Vandaag, online dating heeft me je e-mail, samen met een korte samenvatting. Zij werden op de hoogte gebracht dat we met u een harmonieuze combinatie. En besloot om te schrijven naar je. Wie weet, misschien ben je en ik echt een harmonieuze paar? Ik weet het niet, heb je antwoord op mijn brief.
Ik zal proberen te vertellen iets over jezelf, als je nog steeds geinteresseerd. Mijn naam Oksana. Ik woon in Rusland. Ik ben nooit getrouwd en heb geen kinderen. Ik denk vaak over het creeren van hun eigen familie. Ik ben een grote meid en op zoek naar een serieuze relatie. Als u wilt zoeken de liefde in het leven, dan denk ik dat het noodzakelijk is om te beginnen onze kennismaking?
Ja, we wonen heel ver uit elkaar, maar ik hoop van harte dat het zal geen belemmering vormen voor onze blootstelling. Afstand is niet bang je? In ieder geval kunnen we vrienden zijn per brief. Misschien zullen we vrienden zijn met je, maar misschien onze contacten zal blijven groeien in de zin van magie!

Vertaalkompjotter

Vertaalkompjotter Niemand spreekt zijn talen vloeiend. Dus waarom zou een vertaalcomputer dat wel moeten kunnen? Wij van de kabouterkrant kunnen natuurlijk ook geen antwoord geven op deze vraag, en een heleboel andere vragen, maar zijn wel blij met deze kompjotter. We spreken inmiddels beroerd Fries, belachelijk Spaans, achterlijk Frans en uitermate hakkelig Oud Hollandsch. Het sms gebeuren had van ons niet gehoeven, maar zoals reeds vermeld zijn we over de overige opties zeer te spreken, waaronder jos Weetos Tochos! Het wachten is op een kaebouteartaeaelus vertalos kompjotteros. http://www.vertaalkompjotter.nl/

Tjolk 01
Tjolk is lekker, overal en altijd!
© de Kabouterkrant
 
pagina 1