{rss} {favicon}
nu nog dikkerder
extra speciale editie
geheel vernieuwst
5-12-2023 | 23:17 | jaargang 1 | editie 338 | verkoopprijs fl 1,60 | oplage 1303 stuks | redactie@kabouterkrant.nl
voorpagina oud nieuws
Kabouter00018
Item

Kabouter00018
Kabouter000017
Item

Kabouter000017
Kabouter00008
Item

Kabouter00008
Kabouter00019
Item

Kabouter00019

Abonnee worden?

Elke dag vers het laatste nieuws? Iedere morgen als allereerste de nieuwste berichten? Steeds maar weer geheel en volledig en ook nog eens compleet geinformeerd?

De redactie van de kabouterkrant raadt u dit af. Wilt u toch abonnee worden, vul dan de bon in op de achterzijde van deze pagina en stuur deze in een gesloten enveloppe op naar de redactie. Onvoldoende gefrankeerde aanmeldingen worden niet in behandeling genomen.

Kaboutertaal

Als je de regenboog wilt, krijg je de regen erbij.

Kabouterbeweging

Zijn de vermeende banden met de bekende vroegere kraakbeweging uit de lucht gegrepen?

AMSTERDAM - De kabouterkrant zou banden hebben met de eind jaren 60 opererende kabouterpartij. Een aantal zeer betrokken lezers heeft wel ooit het idee geopperd om een politieke partij op te richten, die zich vooral voor de kleine medemens in zou zetten, maar door de tegenvallende belangstelling binnen de doelgroep is dit idee direct van tafel geveegd. "Zonder stemmetjes geen partij?", aldus Roel van D. "
De huidige kabouterkrant heeft geen banden met deze beweging.", vervolgt deze meneer, die om begrijpelijke redenen verder anoniem wil blijven, zijn verhaal." Wel wordt er nog naar een manier gezocht om een geschikt pand in te lijven.

Kabouter van de dag

Kabouter00012

Kabouter00012

Ieder dag wordt er wel ergens een kabouter gespot, dus ook vandaag. Kent of herkent u deze kabouter of bent u misschien wel de eigenaar, laat dit dan even weten. U maakt kans op een levensgrote poster van de bewuste kabouter. Reacties sturen naar de redactie ovv 'Kabouter van de dag'. Vergeet niet het kabouternummer te vermelden.

Kost dat?

barcode

Maandag: fl 1.50
Dinsdag: fl 1.50
Woensdag: fl 1.50
Donderdag: fl 1.50
Vrijdag: fl 1.50
Zaterdag, zondag: fl 2.50

De overige dagen is deze krant gratis te verkrijgen. De genoemde bedragen worden automatisch van uw bank-, of giro rekening afgeschreven.

Faillissement

Faillissement

Wat is het daar gezellig

Amersfoort
- Touroperator de Bonnefooi is failliet, waardoor 22,5 procent van de vakantiegangers, mogelijk niet op reis kunnen. Het reisbureau meldt met grote spijt de geboekte reizen niet meer te kunnen uitvoeren. Vorig jaar reisden nog 19 procent op de Bonnefooi. De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) laat weten dat consumenten die onder de garantieregeling op de Bonnefooi hebben geboekt worden geïnformeerd of hun reis doorgaat en of het vooruitbetaalde reisgeld door de stichting wordt terugbetaald. De SGR draagt ook zorg voor de mensen die nu in ergens op de de Bonnefooi verblijven. Klanten worden dringend verzocht geen vooruitbetalingen meer aan op Bonnefooi te doen, ook niet als een curator dit vraagt. Betalingen na donderdag worden door SGR niet gegarandeerd. Er wordt overigens gekeken naar een doorstart op de Bonnefooi. Hierover wordt voor de herfstvakantie meer duidelijkheid verwacht.

Comic of nie

Comic of nie

Los Angeles
- Het gaat om een uitrol voor zowel web als de iOS- en Android-app. De functie werkt voor gewone berichten op de tijdlijn, maar ook voor bijvoorbeeld video's, muziek en locaties. Opgeslagen zaken kunnen vervolgens via een aparte tab in de tijdlijn bekeken worden. De Save-functie van Facebook biedt geen offline mogelijkheden, er is dus nog steeds een internetverbinding nodig om de bewaarde berichten later te bekijken. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld bewaar-app Pocket. Wel worden er door Facebook herinneringen uitgestuurd wanneer gebruikers een bericht wel hebben bewaard, maar vervolgens niet binnen afzienbare tijd bekijken.

Braendtoreanus

Braendtoreanus

Deanus Healderearus
- Aef gealopeanus dondeardaegus ysch heatus weareald bearoeamdus eanus aelomus geavreasdus Vokus skhypus Prynsch Wylleamus voorus dus tweadus maeaelus veargaeaenus. Waeaerus dus vorygus drymaestearus zonkus bygus dus kustus vaenus Maedaegaeskaerus ysch deazus kearus dus skhuytus kearus volleadygus vearwoeastus doorus eanus feallus braendus bygus Deanus Healdearus. Heatus skhypus, vroeagearus beakeandus ondearus dus naeaemus Prynsch Wyllymus waesch gaereanus heatus vlaeggeaskhypus vaenus dus Veareanygdus Oost-yndyskhus Kompaegnyus. Dus ynus groteanus geataelus aeaenweazygus braendwearus wystus aelus gaeuwus tus mealdeanus daetus heatus skhypus nytus mearus tus readdeanus zous zygnus, vooraelus omdaetus dus braendwearlydeanus geanus ydus haeddeanus waeaerus heatus vuurus zykhus nus eaygeanlygkus beavondus. Aellus kruydeanus, thus eanus speakearygeanus opus heatus skhypus zygnus eaveanaelsch heatus grootstus geadealtus vaenus heatus aeaenweazygus houtus volleadygus ynus rookus opgeagaeaenus.

Koetjesreep
Geen chocolade van te maken.

Een nieuw einde

Een nieuw einde

Buitengebied
- Op basis van een onderzoek van de Universiteit van Rochester kunnen wij van de kabouterkrant u melden dat een blauwe M&M in staat is schade aan het ruggenmerg te genezen. Hoewel de blauwe M&M niet in het bezit is van welk diploma dan ook, is bij een aantal muizen aangetoond dat de vaardigheid aanwezig is. Na behandeling waren de van ruggemergklachten voorziene muizen weer in staat te lopen. Nu bekend is geworden dat de blauwe M&M’s iets voor de samenleving kunnen doen, is er onrust ontstaan bij de overige M&M’s en dan vooral tussen de gele, welke zelfs moeite hebben met het bekijken van een slechte bioscoopfilm, en de bruine. Laatstgenoemde was ooit bekend onder de naam TREETS, maar is door de geboorte van de overige kleuren steeds meer uit de belangstelling verdwenen. Wij van de kabouterkrant voorspellen door het bekend worden van deze gave een rumoerige periode wat betreft de M&M’s. We houden u op de hoogte.

Die Biene Maja

Die Biene Maja

Amsterdam
- Onontkoombaar, onafwendbaar en ook konden we er op wachten: binnen afzienbare tijd zal de mens uitgestorven zijn en is de mensheid verdwenen. Reden voor dit alles is de vliegensvlug oprukkende Aziatische hoornaar. Deze reuzeweps of ookwel horzel is per abuis meegelift met een schip vol keramiek en teistert op dit moment het zuiden van Frankrijk, maar zal in binnen een mum van tijd ook de rest van Europa gaan bezetten. De vraag is niet of, maar wanneer deze wups in Nederland te vinden zal zijn. De gewone hoornaar, ook al een reuzachtig beest, houdt het op een nestje van zo’n honderd soortgenoten, maar de Aziatische versie kan wel een gezinnetje met duizenden broertjes en zusjes stichten. De nesten kunnen dan ook een doorsnee van een meter of meer hebben. In principe zijn deze beesten niet gevaarlijker dan de Hollandse variant, maar wij van de kabouterkrant achtten een mes in principe ook niet gevaarlijk.

Koetjesreep
Geen chocolade van te maken.

Het weer

Mocht u naar buiten willen gaan, ziet u het weer. Zo ook hier. Overigens is het weer ook weer te aanschouwen door het vensterglas, mits juist gereinigd en met een beetje vrij uitzicht. U hoeft er niet uit.

Cultuur

Terry-Goodkind - Zwaard van de waarheid

Zwaard van de waarheid
Terry Goodkind

Ingezendt brief

Ingezendt brief

Hoi,

Misschien wordt u verrast op mijn brief? En waar kan ik uw e-mail? Onlangs was ik op dating site. Vandaag, online dating heeft me je e-mail, samen met een korte samenvatting. Zij werden op de hoogte gebracht dat we met u een harmonieuze combinatie. En besloot om te schrijven naar je. Wie weet, misschien ben je en ik echt een harmonieuze paar? Ik weet het niet, heb je antwoord op mijn brief.
Ik zal proberen te vertellen iets over jezelf, als je nog steeds geinteresseerd. Mijn naam Oksana. Ik woon in Rusland. Ik ben nooit getrouwd en heb geen kinderen. Ik denk vaak over het creeren van hun eigen familie. Ik ben een grote meid en op zoek naar een serieuze relatie. Als u wilt zoeken de liefde in het leven, dan denk ik dat het noodzakelijk is om te beginnen onze kennismaking?
Ja, we wonen heel ver uit elkaar, maar ik hoop van harte dat het zal geen belemmering vormen voor onze blootstelling. Afstand is niet bang je? In ieder geval kunnen we vrienden zijn per brief. Misschien zullen we vrienden zijn met je, maar misschien onze contacten zal blijven groeien in de zin van magie!

Vertaalkompjotter

Vertaalkompjotter

Niemand spreekt zijn talen vloeiend. Dus waarom zou een vertaalcomputer dat wel moeten kunnen? Wij van de kabouterkrant kunnen natuurlijk ook geen antwoord geven op deze vraag, en een heleboel andere vragen, maar zijn wel blij met deze kompjotter. We spreken inmiddels beroerd Fries, belachelijk Spaans, achterlijk Frans en uitermate hakkelig Oud Hollandsch. Het sms gebeuren had van ons niet gehoeven, maar zoals reeds vermeld zijn we over de overige opties zeer te spreken, waaronder jos Weetos Tochos! Het wachten is op een kaebouteartaeaelus vertalos kompjotteros.
http://www.vertaalkompjotter.nl/

Vim
Schuurt nogal, maar maakt wel lekker schoon.

Hoe dan?

Niets uit deze uitgave mag vermenigvuldigd worden, delen is wel toegestaan. Mocht u gebruik maken van de kabouterkrant en/of de inhoud hiervan, dan worden we hiervan graag op de hoogte gesteld.
© 12-2023 | www.kabouterkrant.nl